S
İşletme Yönetimi Programı
İşletmeler, günlük yaşantımızın önemli bir parçasını oluşturmakla birlikte, çeşitli tür ve büyüklükte olup, insan gereksinimlerinin büyük bir bölümünü karşılamaktadırlar. İşletme; üretim faktörlerini bir araya getirerek Pazar için iktisadi mal ve hizmet üreten ve / veya pazarlayan ekonomik, teknik ve hukuki birimler olarak tanımlanabilir. Genel anlamda bir işletmede gerçekleştirilebilecek farklı nitelikteki fonksiyonlar şöyle belirtilebilir;
- Üretim - Pazarlama - Finansman - İnsan Kaynakları
- Muhasebe - AR – GE - Halkla İlişkiler - Yönetim
İşletme Yönetimi kavramı, işletmelerin ortaya çıkmasıyla birlikte gelişmiştir. İşletme Yönetimi işletmeleri inceler.
Programın Amacı
İşletmelerde yer alan işletme yönetiminin kapsamı, ana içeriği, kullanılan başlıca teknik ve süreçleri, bunlardaki değişmeleri, mevcut araştırma bulgularının ışığı altında sistemli bir şekilde inceleyerek, küresel dünyanın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve beceri ile donatılmış, nitelikli insan gücü yetiştirmektir.
İşletme Yönetimi Programı Mezunlarının Nitelikleri
İşletme Yönetimi Programı mezunu hem işletme hem de yönetim bilgisine sahip olacağından orta ve üst kademelerde yöneticilik yapabilecek niteliktedirler. Ayrıca sahip olacakları farklı fonksiyonel nitelikler ile kendi alanları içerisinde, işletme ve yönetim sistemine hâkim olacak şekilde ön lisans eğitimini tamamlamaktadır.
İşletme Yönetimi Programı Mezunlarının Çalışma Alanları
İşletme Yönetimi Programı Mezunları, kamu ve özel sektörün gereksinim duyduğu alanlarda çalışabilme şansına sahiptirler. Mezunlar tüm işletme disiplinleri ile ilgili bilgilerin yanı sıra, işletme programları konularına özgü temel bilgileri aldığından zaman içinde kendilerini geliştirmelerine bağlı olarak çalıştıkları işletmelerde daha üst kademe yöneticiliğine de yükselebilmektedirler. Ayrıca özel sektör girişimciliğine de yönelebilme olanakları mevcuttur.
İşletme Yönetimi Programında Alınan Dersler
İşletme Yönetimi Programında; YÖK zorunlu dersleri yanında, Üretim, Pazarlama, Finansman, İnsan Kaynakları, Muhasebe, Halkla İlişkiler, ve Yönetim ile ilgili tüm dersler ile birlikte, ayrıca seçmeli ve alan dışı seçmeli dersler iş hayatında ilgi ve gerek duyulabilecek dersler verilmektedir.
İşletme Yönetimi Programının Mezuniyet Şartları
Programın ders planında öngörülen ve ilk 3 yarı yıllık eğitim-öğretimde dersleri başarı ile tamamlayan toplamda en az 90 AKTS ders kredisi almış olmak ve 4. yarıyılda YÖK derslerinin uzaktan eğitimiyle birlikte, 17 AKTS’lik işletmelerde mesleki eğitimi ile 5 AKTS’lik staj eğitimini yaparak, toplamda en az 120 AKTS’lik kredisini tamamlayanlar diploma almaya hak kazanır. 3+1 lik sistem uygulanmaktadır.
DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI
Bankacılık 3117 EA
İşletme Bankacılık ve Sigortacılık 3120 EA
İşletmecilik Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri 3141 EA
İşletme Yönetimi Ekonomi ve Finans 5105 EA
Finans ve Bankacılık 9371 EA
İşletme 3226 EA
Lojistik Yönetimi 8222 EA
Muhasebe ve Denetim 9115 EA
Muhasebe ve Finans Yönetimi 5123 EA
Sağlık Yönetimi 6298 EA
Sermaye Piyasası 3302 EA
Sigortacılık 3306 EA
Sigortacılık ve Risk Yönetimi 5127 EA
Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik 9360 EA
Teknoloji ve Bilgi Yönetimi 9286 EA
3+1 İş Yeri Uygulama Eğitim Modeli Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin TIKLAYINIZ.