Sağlık Kurumları İşletmeciliği


Resim


SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI


        Son yıllarda hızlı gelişim gösteren hizmet sektörlerden biri de sağlık sektörüdür. Bilhassa teknolojinin hızla gelişmesi ve elbette ki tıptaki dönüşümlerle birlikte sağlık sektörü önemli derecede öne çıkmış durumdadır. Sağlık kurumlarının hem girdisinin hem de çıktısının insan olması sağlık sektörünün önemi artmaktadır. Sağlık kurumlarının sayısının gün geçtikçe artması (rehabilitasyon merkezleri, özel dal hastaneleri, özel hastaneleri vb.) nitelikli personel ihtiyacını da arttırmıştır. Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı, ihtiyaç duyulan personelin yetiştirilmesinde gerekli olan eğitimi vermektedir.


Resim

Programın Amacı

    Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı, hem kamu hem de özel sağlık sektöründe yer alan hastane ve sağlık kuruluşlarının ihtiyaçlarına cevap veren nitelikli sağlık işletmecilerinin yetiştirilmesini amaçlamaktadır. 

 

 

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı Mezunlarının Nitelikleri

   Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı mezunu hem işletmecilik bilgisine hem de hastane yönetimine ilişkin bilgiye sahip ve hastanelerin orta ve üst kademelerinde çalışabilecek niteliktedir. Organizasyon ve koordinasyon konusunda yetenekli, sağlık sektörüne ilişkin gerekli bilgiye sahip ve hastane bilgi ve yönetim sistemine hâkim olacak şekilde ön lisans eğitimini tamamlamaktadır.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı Mezunlarının Çalışma Alanları

   Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı mezunu kamu, üniversite ve vakıf hastanelerinde, özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, diyaliz merkezlerinde, özel dal hastanelerinde (diş, göz, kalp vb.), özetle sağlık sektöründeki işletmeciliğin olduğu hemen hemen tüm kurumlarda çalışabilmektedir.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programında Alınan Dersler

   Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programında; YÖK zorunlu dersleri yanında, genel ve sağlık hukuku alanında dersler, yönetim organizasyon, halkla ilişkiler ve pazarlama, satın alma ve malzeme yönetimi, insan kaynakları yönetimi, işletme, sağlık ekonomisi, kalite yönetimi, muhasebe dersleri çeşitliliğinde işletme ağırlıklı dersler, iş sağlığı ve güvenliği, temel sağlık bilgisi ve tıbbi terminoloji, ilk yardım gibi sağlık alanında, ayrıca seçmeli ve alan dışı seçmeli dersler iş hayatında ilgi ve gerek duyulabilecek dersler verilmektedir.

Sağlık Kurumları İşletmeciliğinin Mezuniyet Şartları

   Programın ders planında öngörülen ve ilk 3 yarı yıllık eğitim-öğretimde dersleri başarı ile tamamlayan toplamda en az 90 AKTS ders kredisi almış olmak ve 4. yarıyılda 18 AKTS’lik iş yeri uygulama eğitimi ile 12 AKTS’lik staj eğitimini yaparak, toplamda en az 120 AKTS’lik kredisini tamamlayanlar diploma almaya hak kazanır. 3+1 lik sistem uygulanmaktadır.

DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI

                                                                Lisans Alan Kodu
Acil Yardım ve Afet Yönetimi                           8342
Biyoloji                                                         3133
Biyomühendislik                                            3135 
Biyoteknoloji                                                9266 
Genetik ve Biyomühendislik                           8195 
Hemşirelik                                                    3204 
Moleküler Biyoloji ve Genetik                         3267
Sağlık Yönetimi                                            6298



    Ders          İçerikleri  3+1 Eğitim      Modeli



Bu içerik 25.03.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 3391 kez okundu.