Tarihçe;
     Trakya Üniversitesi Uzunköprü Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurulu'nun 31.03.1994 tarih ve 933-8179 sayılı kararıyla, 1994-1995 eğitim-öğretim yılında Muhasabe ve Pazarlama Programları ile Uzunköprü Öğretmen Evi'nde eğitim-öğretime başlamıştır.
     1996-1997 eğitim-öğretim yılında Büro Yönetimi ve Sekreterlik, 2004-2205 eğitim-öğretim yılında Kooperatifçilik, 2005-2006 eğitimm-öğretim yılında İşletme programları açılmıştır.
     Meslek Yüksekokulumuza bağlı olarak Meriç ilçemizde 2005-2006 eğitim-öğretim yılında Maliye, 2006-2007 eğitim-öğretim yılında Yerel Yönetimler programları açılıştır.2008-2009 eğitim-öğretim yılında Maliye programı Uzunköprü'ye alınmıştır.
     İkinci öğretim uygulamaları 2007-2008 eğitim-öğretim yılında Muhasebe ve Pazarlama programları ile başlamıştır.2008-2009 eğitim-öğretim yılında Maliye programına öğrenci alınmıştır.
     Uzunköprü Meslek Yüksekokulu 2003-2004 eğitim-öğretim yılından itibaren yeni hizmet binasında eğitim-öğretimini sürdürmektedir.

Trakya Üniversitesi; eğitimde çeyrek yüzyılı henüz yeni aşan süreçte kalteli, çağdaş eğitim-öğretimi ve her alandaki kurumsal kimliği ile ülkemizin saygın üniversitelerinden biri olmuş ve Balkanara açılma başarısını göstermiştir.
     Trakya Üniversiteisi'nin bir birimi olan Uzunköprü Meslek Yüksekokulu olarak, ülkemizin sosyo-ekonomik ve kültürel kalkınması için nitelikli elemanlara gereksinimi bulunduğunun bilincindeyiz.Trakya Üniversitesi'nin sınır ötesi bir üniversite olmasının vermi lduğu görev ve sorumluluk bilinciyle, küreselleşen dünyada yerimizi alabilmek ve rekabet gücümüzü arttırabilmek için ülkemize iyi yetişmiş, kaliteli, bilgi ve teknolojiyi kullanabilen çağdaş bireyer yetiştirmek, eğitimde daima ilkemiz olacaktır.
     Bu ilke doğrultusunda, iyi bir eğitimle bilgili, ülkemize yararlı hizmetler yapabilecek, vatanını seven, insan haklarına saygılı, laik cumhuriyet kazanımlarına bağlı aydın bireyler yetiştirmek amacımız olacaktır.Bu amaç doğrultusunda emeği geçen herkesi kutlar, sevgi ve teşekkürlerimi sunarım.

Bu içerik 15.02.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 11507 kez okundu.