ÖSYM Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Resim

ÖSYM Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı
ÖSYM Sınav Koordinasyon Kurulu, Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz ERDOĞAN başkanlığında toplandı. Toplantıda Trakya Üniversitesi Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü ve İlçe Sınav Koordinatörü Doç. Dr. İsmail KILIÇ, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem BECAN, İlçe Emniyet Müdürü Göksel DEMİRALP, İlçe Jandarma Komutanı Bilal Emre YILMAZ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eralp AKMAN, İlçe Nüfus Müdürü Aydın KENAR, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Zülfiye Yılmaz BOZKURT görev aldı. Toplantıda YKS sınavı öncesinde, sınav sırasındas ve sınav sonrasında yapılacak çalışmalara dair kararlar alındı.

Sınav Öncesinde Yapılacak Çalışmalar
  1. Sınav binalarının sınav gününden önce detaylı temizliğinin (sınıflar, koridorlar, sınıftaki masalar, sıra ve sandalyeler, çöp kovaları, kapı kolları, tırabzanlar (Merdiven korkuluğu), lavabolar, musluklar vs.) yapılmasının sağlanması.
  2. Sınav binalarında hareketli sıraların bulunduğu sınav salonlarında sıraların arasındaki mesafenin mümkün olduğu kadar fazla ve eşit ölçüde açılmasının sağlanması. (yazı tahtası ile sıralar arasındaki mesafenin mümkün olduğunca sıraların açılması için kullanılması)
  3. Sınavın yapılacağı tarihte sınav binalarında ve çevresinde herhangi bir faaliyetin yapılmaması için Koordinatörlüğümüz tarafından gerekli tedbirlerin alınması.
  4. Belediye ve Emniyet Müdürlüğünün sınav sabahı aday ve görevlilerin sınav binalarına sorunsuz olarak zamanında ulaşması için gerekli tedbirlerin alınması.
  5. Sınav günü toplu taşıma araçlarının adaylara ve görevlilere hizmet vermelerini sağlamak amacıyla Uzunköprü Belediye Başkanlığı tarafından yeterli sayıda araç çalıştırılması.
  6. Sınav yapılacak binalarda sınav günü elektrik ve su kesintisi yapılmaması için ilgili birimlerle Koordinatörlüğümüz tarafından irtibata geçilip bilgilendirilmesi.
  7. Nüfus Cüzdanlarını kaybeden adaylar sınava alınamadığından İlçe Nüfus Müdürlüğünün ÖSYM’nin resmi internet sayfasında yayınladığı saatler arasında açık tutulması ve sınava giriş belgesi ile bir fotoğrafını yanında getiren adaylara sadece onaylı “GEÇİCİ KİMLİK BELGESİ” verilmesi.
Sınav Sırasında Yapılacsak Çalışmalar
  1. Adayların sınav süresi içinde rahatsız edilmemeleri için; sınav yapılacak binaların yakınında otoların klakson çalmaları, ambulans ve itfaiye araçlarının sirenlerinin çalışması, her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle dışarıya yayın yapılması, düğün, asker uğurlama vs. konvoyların oluşturulması, bina hafriyat yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve benzeri her türlü gürültünün yapılmaması için ilçe mülki hudutları dâhilinde gerekli tedbirler İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından alınması.
  2. Sınav yapılacak binaların çevresinde İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerekli güvenlik tedbirleri alınacaktır.
  3. Sınav binasının bahçesine görevlilerden ve adaylardan başka kimsenin alınmamasının sağlanması.
  4. Sınav sabahı görevlilere ve adaylara dezenfektan, maske, eldiven (sadece görevliler için) ve dezenfektan mendilin ÖSYM tarafından verileceğinin anlatılması.
  5. Adayların ve görevlilerin sınav binalarına alımlarında sosyal mesafe kurallarına uyulmasının sağlanması.

Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü ve İlçe Sınav Koordinatörü Doç. Dr. İsmail KILIÇ'ın Açıklamaları
Doç. Dr. İsmail KILIÇ konuya dair yaptığı açıklamalarda, bütün dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Korona virüs (Covid-19) salgını süreci içerisinde yaklaşık 2,5 milyon adayın katılacağı 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020 YKS) 27-28 Haziran 2020 tarihinde üç oturumda yapılacaktır dedi. Ayrıca salgına yönelik önlemlerin her sınav merkezimizde aynı şekilde uygulanması sınavların sağlıklı ve güvenli biçimde yönetilmesinde önceki sınavlarımızda olduğundan daha fazla önem arz ettiğini belirtti.
Resim



Bu içerik 09.06.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 428 kez okundu.