KARMA YÖNTEM ARAŞTIRMALARINDA NİTEL VE NİCEL ANALİZ EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

Trakya Üniversitesi ve Trakya Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen ve akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen “Karma Yöntem Araştırmalarında Nitel ve Nicel Analiz Eğitimleri” tamamlandı.

Meslek Yüksekokulumuz tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansının 2021 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında destek verdiği Karma Yöntem Araştırmalarında Nitel ve Nicel Analiz Eğitimi’ne Uzunköprü Meslek Yüksekokulu ve Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğretim elemanları katıldı.

 24-29 Ocak 2022 tarihleri arasında düzenlenen ve karma yöntem araştırmalarının genel yapısının açıklanmasını, nitel ve nicel araştırma yöntemlerinin teorik ve uygulama çalışmalarını içeren proje kapsamında 20 akademisyen, toplamda 42 saat eğitim aldı. Trakya Üniversitesi Uzunköprü Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen eğitimlerde akademisyenlere nitel analizin uygulanmasında MAXQDA, nicel analizin uygulamasında ise SPSS eğitimleri verildi.

Destek kapsamında düzenlenen eğitimlerin, üniversite genelinde yürütülecek bilimsel araştırmalarda daha iyi bir araştırma modeli oluşturulması ve daha nitelikli analizler yapılarak ortaya konan akademik yayınların kalitesinin artırılmasına da önemli bir katkıda bulunması bekleniyor.

Bu içerik 08.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 694 kez okundu.