Öğretim Elemanlarımızın Çağrılı konuşmacı olarak Uluslararası Çalıştaya daveti

Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türk Tarih Kurumu ve Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsünün ortaklaşa düzenlediği “Sovyet Sonrası Türk Dünyası Jeopolitiği Uluslararası Çalıştayı” 3-5 Mayıs 2019 tarihlerinde Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsünde gerçekleştirilmiştir. Alanında uzman 18 çağrılı davetli konuşmacı bilim insanının katıldığı uluslararası çalıştaya Trakya Üniversitesinden üç bilim insanı davet edilmiştir. Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Fahri TÜRK, Trakya Üniversitesi Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Taner KARAKUZU ve Trakya Üniversitesi Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. İlker LİMON çağrılı konuşmacı olarak çalıştaya katılmışlardır. Prof. Fahri TÜRK, “Alman Arşiv Belgelerinde Türkistan, Turan ve Orta Asya Kavramları ve Bölgenin Önemi”, Öğr. Gör. Taner KARAKUZU “Türkiye- Kırgızistan İlişkilerinde Yumuşak Güç: Türk Dili” ve Öğr. Gör. İlker LİMON “Türkiye –Orta Asya Devletleri İlişkilerinde Demirel’in Rolü” başlıklı araştırma ve saha çalışmalarını sunmuşlardır.

Bu içerik 07.05.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 804 kez okundu.