Baharın Müjdecisi Nevruz Renkli Etkinliklerle Kutlandı

   Trakya Üniversitesi Uzunköprü Meslek Yüksekokulu ve Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu‘nun birlikte hazırlamış oldukları 21 Mart Nevruz günü coşkuyla kutlandı.  Yapılan kutlamalarda ateş yakıldı, demir dövüldü,  yumurtalar tokuşturuldu, ok atıldı ve halk oyunları oynandı. Kutlama programına Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. İsmail KILIÇ, Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Volkan DAYAN, Uzunköprü Türk Ocakları Başkanı Ahmet ACAROĞLU, öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşuşması ile devam etti.u ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Okut. Aybüke Arık’ın Nevruz konulu konuşması ile devam etti. 

   Konuşmanın ardından Uzunköprü Meslek Yüksekokulu “Doğa ve Spor Topluluğu” Başkanı Öğretim Görevlisi İlker Limon, toplulukla ilgili bilgiler verdikten sonra günün anlam ve önemine değindi. Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. İsmail KILIÇ ve Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Volkan DAYAN da herkesin Nevruz Bayramı’nı kutladı.

   Konuşmaların ardından kutlamalara geçildi. Örs üzerinde demir dövüldü, yumurtalar tokuşturuldu. Nevruz ateşini Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. İsmail KILIÇ, Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Volkan DAYAN, Uzunköprü Türk Ocakları Başkanı Ahmet ACAROĞLU ile birlikte öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri yaktı. Yakılan ateşin üzerinden önce protokol üyeleri, sonra öğrenciler atladı. Demir dövülerek, yumurta tokuşturularak ve ateş üzerinden atlanılarak Nevruz coşkusu doyasıya yaşandı. Nevruz kutlamaları çerçevesinde Bozkurtlar Geleneksel Türk Okçuluğu takımı ok atışı yaptı. Halk Oyunları Ekibi oyunları ile izleyicilerin beğenisini kazandı. Programız Nevruz pilavının ikramı ile son buldu. 

Ek Resimler
Bu içerik 21.03.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1712 kez okundu.